Γνωρίστε το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ) και τις συμμαχίες του στην Ευρώπη
Αυτή την Πέμπτη στη Ρώμη έγινε η παρουσίαση ενός συνασπισμού 5 κομμάτων από ισάριθμες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την δημιουργία νέας ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Μαίου.
ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ
Η συνάντηση αυτή δεν προβλήθηκε στην Ελλάδα, όσο έπρεπε, αν και την παρακολούθησαν εκπρόσωποι 150 δημοσιογραφικών μέσων.
Ο οικοδεσπότης ήταν ο Luigi Di Maio, o αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, που ίδρυσε ο Beppe Grillo.
To κόμμα αυτό έλαβε στην Ιταλία το 31% των ψήφων στις εκλογές της 3ης Μαρτίου 2018.
Η εξέλιξη του κόμματος ήταν σχετικά σύντομη, καθώς ιδρύθηκε μόλις το 2009, αντιμετωπίζοντας αρχικά τον σκεπτικισμό όλου του ιταλικού τύπου, λόγω της φιλολαϊκής ατζέντας του.
Σήμερα ,αυτό το κόμμα βρίσκεται στα καλύτερα του και έχει ως φιλοδοξία να αλλάξει προς το δημοκρατικότερο το πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από πλευράς της Ελλάδας στον συνασπισμό συμμετέχει το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), με πρόεδρο τον Ευάγγελο Γεώργιο (Βάκη) Τσιομπανίδη από την Ορεστιάδα του ‘Εβρου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΑΚΚΕΛ
Βιογραφικό κου Τσιομπανίδη: texnologosgeoponos.gr
Το ΑΚΚΕΛ φιλοδοξεί να μπει φέτος στην Ευρωβουλή και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο να το καταφέρει.
Ιδρύθηκε μόλις το 2014 και κατέβηκε αυτόνομα στις Ευρωεκλογές, λαμβάνοντας τότε ποσοστό 0,6% των ψήφων πανελλαδικά.
el.wikipedia.org/wiki
Από τότε το ΑΚΚΕΛ μετράει 21 επιτυχημένες αναφορές στο Ευρωκοινοβούλιο για άρση αδικιών, που αφορούσαν αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα και συνεχή συμμετοχή σε Εθνικές και κοινωνικές δράσεις.
Οι εταιρείες όμως δημοσκοπήσεων αποφεύγουν να προσφέρουν το ΑΚΚΕΛ ως επιλογή στις δημοσκοπήσεις τους.
Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Ο Βάκης Τσιομπανίδης ήταν ο πρώτος που έκανε μήνυση στον υπουργό Εξωτερικών κο Κοτζιά για τη συμφωνία των Πρεσπών.
kathimerini.gr
Στη συνέχεια ακολούθησαν διαρροές στον ξένο τύπο ( financial times, Reuters καθώς και μερίδας του Ελληνικού τύπου Καθημερινή κλπ ) και τον εμφάνισαν ως δήθεν κατάσκοπο του Πούτιν.
Αυτό έγινε, γιατί ζητάει από το 2016 να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που προκάλεσαν ως ισοδύναμη αντίδραση την απαγόρευση εξαγωγών Ελληνικών γεωργικών προϊόντων προς τη Ρωσία
Ο Βάκης Τσιομπανίδης στο παρελθόν υποστήριξε επιτυχημένο μποϊκοτάζ κατά της Τουρκίας για το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Η εθνική και κοινωνική δράση του ΑΚΚΕΛ δίπλα στους Έλληνες αγρότες και τους κτηνοτρόφους δεν αρέσει στο πολιτικό σύστημα, καθώς οι δράσεις αυτές θεωρούνται “ακτιβιστικές”.
Το ΑΚΚΕΛ όμως έκανε τη σωστή επιλογή.
Η συμμετοχή του στο συνασπισμό με τα υπόλοιπα 4 ευρωπαϊκά κόμματα, φέρνει το ΑΚΚΕΛ στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων στην Ευρώπη.
Ο συνασπισμός θα επεκταθεί σύντομα και σε τουλάχιστον δύο χώρες, αγκαλιάζοντας και τα ειρηνικά στοιχεία των Κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία.
Η πρόθεση αυτή του Luigi Di Maio προκάλεσε αναταραχή στην γαλλική κυβέρνηση, σε σημείο να ανακαλέσει η Γαλλία τον πρεσβευτή της στην Ιταλία για διαβουλεύσεις.
Το ΑΚΚΕΛ υποστηρίζει ότι πρέπει η ανάπτυξη στην Ελλάδα να ξεκινήσει από τον Αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή.
Και έχει δίκιο.
Σήμερα μόνο το 30% των τροφίμων παράγονται στην Ελλάδα, ενώ το 1981 το ποσοστό αυτό ήταν 117% και έδινε περιθώρια για εξαγωγές.
Τα μνημόνια και οι σχετικές παρεμβάσεις στην Ελληνική οικονομία καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό και δυναμώνουν τα καρτέλ, που μαστίζουν τον αγροτικό τομέα.
Η Ελληνική κοινωνία αναζητά νέες πολιτικές δυνάμεις για να εκφράσουν τα αιτήματα της.
Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να βασίζεται στα δανεικά και να αρχίσει να παράγει όπως παλιά.
Η πίτα πρέπει να μεγαλώσει και παράλληλα να αναδιανεμηθεί.
Αυτό είναι το κύριο σχέδιο του ΑΚΚΕΛ.
Αλλά δεν είναι το μόνο σχέδιο.
Οι παρεμβάσεις στις συντάξεις με βάση το νόμο Κατρούγκαλου πρέπει να αρθούν άμεσα.
Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των συνταξιούχων με τη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς θα φτωχοποιήσει την Ελληνική κοινωνία και θα πλήξει τη λαϊκή κατανάλωση και ιδιαίτερα την παραγωγή τροφίμων.
Τα μέτρα αυτά πρέπει να ακυρωθούν.
Η υπερβολική φορολόγηση έχει ήδη οδηγήσει μεγάλο αριθμό πολιτών να χρωστάει στην Εφορία και να αντιμετωπίζει κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.
Μία μακροχρόνια ρύθμιση με κατάργηση του συνόλου των προσαυξήσεων είναι αναγκαία με επιτόκιο όμως ίσο με αυτό , που ισχύει ως μέσος όρος για το δημόσιο χρέος.
Πρέπει να επιχειρηθεί εξορθολογισμός στους φορολογικούς συντελεστές προς τα κάτω και μάλιστα μείωση του ΦΠΑ κάτω από το 10% στα τρόφιμα και μάλιστα ανεξάρτητα, αν έχουν υποστεί επεξεργασία ή όχι.
Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να αποθαρρύνει τους αγρότες να επεξεργασθούν οι ίδιοι τα προϊόντα τους με όχημα τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24%
Οι τράπεζες, ενώ έχουν ήδη δύο φορές ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Έλληνα , δεν έχουν προχωρήσει σε διαγραφές χρεών και μείωση επιτοκίων.
Προτιμούν να πουλάνε δάνεια στο 3% της αξίας τους από το να κάνουν διαγραφές στο 97% με ωφέλεια των εξαθλιωμένων οφειλετών.
Οι τράπεζες πρέπει να υποχρεωθούν να δέχονται εξόφληση από τους δανειολήπτες με τους ίδιους όρους, που πουλάνε στα funds.
Oι δικαστικές αποφάσεις ,που δικαιώνουν συνταξιούχους και δανειολήπτες πρέπει νομοθετικά να είναι άμεσα εκτελεστές και σεβαστές από το κράτος και τις υπηρεσίες του.
Εκκρεμείς διαφορές συνταξιούχων με τράπεζες για την επικουρική τους σύνταξη, όπως η περίπτωση ΛΕΠΕΤΕ της Εθνικής τράπεζας ,πρέπει να επιλυθούν με κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό των δικαιωμάτων των συνταξιούχων.
Οι πολίτες δεν πρέπει να σέρνονται σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες μέχρι τον Άρειο Πάγο , με μόνο σκοπό την αποφυγή πληρωμής και την εξάντληση των συνταξιούχων.
Η ψήφος προς το ΑΚΚΕΛ στις ευρωεκλογές του Μαίου φέτος είναι μία καλή επιλογή.
Κάτι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα .
Αυτό δεν θα συμβεί υποστηρίζοντας κόμματα, που το έχουν ρίξει στις μεταγραφές πολιτικών στελεχών και δεν ψελλίζουν τίποτα για τις λύσεις, που προτείνουν για τα προβλήματα του Ελληνικού λαού.
Οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΑΚΚΕΛ νιώθουν τα προβλήματα αυτά. στο πετσί τους και πρέπει να αντιδράσουν.
Αν σας προτείνουν να διαλέξετε ανάμεσα στον Ξούλη, τον Κούλη , τον Ρούλη και την Φώφη, καλύτερα να διαλέξετε το ΑΚΚΕΛ του Βάκη Τσιομπανίδη.
Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΑΚΚΕΛ και του Κινήματος των 5 Αστέρων , ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας κος Luigi Di Maio θα επισκεφθεί τουλάχιστον δύο φορές την Ελλάδα πριν τις Ευρωεκλογές.
Ως τότε, ελπίζουμε το μπλοκάρισμα του ΑΚΚΕΛ από τις δημοσκοπήσεις θα έχει αρθεί και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΑΚΚΕΛ θα αρχίσουν να παρουσιάζουν το ρεαλιστικό πρόγραμμα τους για την ανάπτυξη της Ελλάδας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Μέχρι να γίνει αυτό, μπορείτε να δείτε την ομιλία του Βάκη Τσιομπανίδη στη Ρώμη, μπροστά σε αρχηγούς κομμάτων της Ιταλίας, της Πολωνίας της Φινλανδίας και της Κροατίας, που παρέστησαν στην ίδρυση της νέας πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου.
Είναι απολύτως απαράδεκτο, ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο , τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και τα ιδιωτικά, να κρύβουν Ευρωπαϊκές εκδηλώσεις υποψηφίων κομμάτων για τις Ευρωεκλογές…