Ο Γ. Ψυχογιός στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, που τέθηκε σε ισχύ από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2014, αποτελεί το πιο ισχυρό διεθνές νομικό εργαλείο, για να καταπολεμήσουμε την έμφυλη και την ενδοοικογενειακή βία».Ενημέρωσε την Επιτροπή ότι η Ελλάδα κύρωσε πριν ένα χρόνο την εν λόγω Σύμβαση, έχοντας εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο και λεπτομερές νομοθέτημα, που προβλέπει ρυθμίσεις προληπτικές και προστατευτικές ενάντια σε φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας.
Ο βουλευτής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δήλωσε πως «η μέρα αυτή δεν είναι ούτε γιορτή ούτε μια απλή επέτειος. Υπενθυμίζει τον καθημερινό αγώνα που έχουμε να κάνουμε για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, την καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών και των γενεσιουργών τους αιτίων, που είναι οι κοινωνικές ανισότητες. Αποτελεί υποχρέωσή μας, ως μελών της ΚΣ του Συμβουλίου της Ευρώπης, να ελέγχουμε και προάγουμε την εφαρμογή της Συμβασης της Κωνσταντινούπολης στα διάφορα κράτη-μέλη».
Ο Γ. Ψυχογιός έκανε, ακόμη, αναφοράστις κυρώσεις που προβλέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη για τη ρητορική μίσους. Επισήμανε την υποχρέωση να μη μένουμε σιωπηλοί και να τοποθετούμαστε δημόσια απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, φέρνοντας ως παράδειγμα τα λόγια και τα έργα της νεοναζιστικής Χ.Α., η δίκη της οποίας είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Τόνισε, τέλος, την ανάγκη για την εφαρμογή δημόσιων πολιτικών , που να προωθούν την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη απέναντι στον ρατσισμό και την περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων.