Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2025
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Άνοιξε το πρώτο online ελληνικό καφενείο

Η πανδημία δημιούργησε την ανάγκη και ένας ευρηματικός νους, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το έκανε πραγματικότητα: το πρώτο οnline καφέ στην Αθήνα, το Κιμωλία online art cafe, «άνοιξε τις πόρτες» του και υποδέχεται τους πελάτες του μέσω της εικονικής πραγματικότητας. Οι χρήστες κάνουν κράτηση σε ένα από τα 15 τραπέζια του, για παρέα έως και πέντε ατόμων, και εκεί συζητούν, παίζουν κρεμάλα, πίνουν τον καφέ τους – που έχουν ετοιμάσει στο σπίτι – και οργανώνουν πάρτι γενεθλίων, ενώ ταυτόχρονα έχουν πρόσβαση σε ένα κοινόχρηστο μπαρ εντός του καφέ, όπου μπορούν να συναντηθούν με θαμώνες άλλων τραπεζιών και να συνομιλήσουν.



Το καφέ άρχισε να λειτουργεί την 1η Απριλίου και η ανταπόκριση του κοινού είναι ιδιαίτερα θερμή. Ηδη έχουν γίνει κρατήσεις για περίπου 1.000 άτομα, ενώ τα τραπέζια του είναι κλεισμένα μέχρι τις 24 Απριλίου. Παρ’ όλ’ αυτά, οι υπεύθυνοι του online καφέ βρίσκουν τον τρόπο να εξυπηρετήσουν τους ανυπόμονους πελάτες, ειδικά αν πρόκειται για κάποια ειδική περίσταση…

Το Κιμωλία online art cafe είναι «αδελφάκι» του Κιμωλία art cafe που βρίσκεται επί της οδού Yπερείδου στην Πλάκα από το 2011. Δημιουργός του είναι η Κατερίνα Βαγενά, η οποία διακόσμησε τον χώρο με τα χέρια της και το ταλέντο της στη ζωγραφική, ενώ συνοδοιπόροι της στη λειτουργία του καφέ είναι οι δυο γιοι της, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος Παλαβιτσίνης, ο οποίος δημιούργησε και την online έκδοση του Καφέ Κιμωλία.

Μια μεγάλη παρέα. «Η Κιμωλία φτιάχτηκε ώστε να προσφέρει χώρο σε ανθρώπους για να συναντιούνται και να δημιουργούν αναμνήσεις. Κι έτσι, αυτή η «παύση» που καλώς αποφασίστηκε λόγω κορωνοϊού δεν μας άρεσε καθόλου» λένε οι ιδιοκτήτες του.

«Στις σελίδες του Online Κιμωλία Art Cafe μπορείτε να καθίσετε σε ένα virtual ιδιωτικό τραπέζι – που είναι πάντα μαζεμένο σε αντίθεση με τα πραγματικά – και να μιλήσετε με φίλους. Μπορείτε να κάνετε τις εργασίες σας για τη σχολή, να κάνετε μέχρι και μάθημα. Ας γίνουμε μια μεγάλη παρέα, ας μείνουμε συνδεδεμένοι σε ανθρώπινο επίπεδο, έστω και από απόσταση και ας το περάσουμε όλο αυτό λίγο πιο ανώδυνα», προσθέτουν.

Απλή διαδικασία
Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο Νίκος Παλαβιτσίνης εξηγεί ότι η διαδικασία είναι απλή. «Στο καφέ υπάρχουν 15 τραπέζια, τα οποία μπορεί να δει ο χρήστης μέσα από την ιστοσελίδα μας https://kimolia.eummena.org/, λέει. «Ας πούμε ότι κάποιος έχει τέσσερις φίλους και θέλει να πάνε για καφέ. Συμπληρώνει την online φόρμα για κράτηση τραπεζιού στέλνοντάς μας παράλληλα το email του. Εμείς ελέγχουμε τη διαθεσιμότητα για τη ζητούμενη μέρα και απαντούμε άμεσα στέλνοντας μέσω email πέντε ονόματα χρηστών και πέντε κωδικούς.

Τα ονόματα χρηστών είναι ονόματα διάσημων ηθοποιών που έχουν προταθεί για Οσκαρ. Την ημέρα εκείνη καθένας μπαίνει με τους κωδικούς του στο περιβάλλον του Κιμωλία καφέ και το επόμενο πρωί τα τραπέζια δίνονται σε άλλους. Οταν φύγει μια παρέα, εμείς πρέπει να καθαρίσουμε τα τραπέζια, δηλαδή να σβήσουμε ό,τι έχουν γράψει εκεί και να τα έχουμε έτοιμα για την επόμενη παρέα…». Ο ίδιος εξηγεί ότι στους χρήστες παρέχονται ποικίλες επιλογές που μέρα με την ημέρα εμπλουτίζονται.

πηγή: in.gr