NemeaPress

Γεωργιάδης: Οι εισπρακτικές εταιρείες νομίμως τηλεφωνούν. Tα χρέη είναι για να πληρώνονται -VIDEO

Την πρακτική των εισπρακτικών εταιρειών να τηλεφωνούν εν μέσω πανδημίας και κλειστής αγοράς στους πολίτες και να τους ζητούν χρήματα δικαιολόγησε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι εισπρακτικές εταιρείες νομίμως τηλεφωνούν» είπε ο κ. Γεωργιάδης στη Βουλή και δήλωσε εμφατικά ότι «τα χρέη είναι για να πληρώνονται».



 

Μάλιστα πήρε αποστάσεις από παλαιότερη δέσμευσή του ότι οι εταιρείες «δεν μπορούν να παίρνουν τηλέφωνα».

«Αν υπάρχει μια γενικευμένη αίσθηση ότι τα χρέη πρέπει να μην πληρώνονται, τότε θα υπάρξει γενικευμένη χρεοκοπία των πάντων και καταστροφή της οικονομίας και απώλεια θέσεων εργασίας» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απέδωσε την αλλαγή στάσης του απέναντι στις εισπρακτικές σε απόφαση των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών της 31ης Δεκεμβρίου 2020 η οποία όπως ανέφερε απαγόρευσε στα κράτη-μέλη της ΕΕ να επιβάλλουν «μορατόριουμ» στη διαδικασία είσπραξης των οφειλών.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή οφείλει να ελέγχει εάν τηρείται το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τις εισπρακτικές από το 2009.

«Εάν τηλεφωνούν μία φορά την ημέρα, εάν τηλεφωνούν μόνο σε εργάσιμες ώρες και ημέρες και όχι το Σαββατοκύριακο, εάν δεν τηλεφωνούν στο χώρο εργασίας, εάν δεν τηλεφωνούν σε συγγενικά πρόσωπα κλπ» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβεβαίωσε δε ότι έχουν επιβληθεί «πολύ αυστηρές ποινές σε αρκετές εισπρακτικές εταιρείες τους τελευταίους μήνες».

ΚΙΝΑΛ: Πού να τα βρουν οι πολίτες τα χρήματα κ. Γεωργιάδη;
Σχολιάζοντας την παραδοχή του κ. Γεωργιάδη η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι απλώς παρακολουθεί την κατάσταση.

«Μας λέτε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα και ότι απλά θα πρέπει να παρακολουθούμε αυτήν την αναλγησία, αυτήν τη ζούγκλα, αυτήν τη δυνατότητα να καλούν μέσα σε τέτοιες συνθήκες και πολλές φορές με προσβλητικό τρόπο» είπε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Από πού να τα βρουν οι Έλληνες πολίτες, που δεν μπορούν να πληρώσουν το δάνειό τους, δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ, δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και, επιπλέον, κάθε τρεις και πέντε έχουν αυτή την ασφυκτική και ψυχολογική πίεση μέσα από τα τηλέφωνα των εισπρακτικών εταιρειών;» διερωτήθηκε.

madata.gr




 

Exit mobile version