Με 156 ψήφους υπέρ και 20 ψήφους κατά, έγιναν δεκτά τα άρθρα 7 (από κοινού και εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας) και 13 (χρόνος επικοινωνίας παιδιού με τον γονέα που δεν διαμένει μαζί του). Για τα δύο άρθρα διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την ονομαστική ψηφοφορία ωστόσο είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας κατά του Covid που εφαρμόζονται στις συνεδριάσεις και τις ψηφοφορίες. Το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε επίσης ότι αποχωρεί από την ονομαστική ψηφοφορία, διότι συνιστά παρωδία να διεξάγεται ονομαστική, μετά από αίτημα κόμματος που αποχωρεί. Από την ονομαστική ψηφοφορία αποχώρησε και το ΚΚΕ.
Δύο βουλευτές της πλειοψηφίας «έσπασαν» τη γραμμή, απορρίπτοντας τις διατάξεις του σχεδίου νόμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα πρόσωπα αυτά ήταν η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Υπενθυμίζεται ότι προχθές η Μαριέττα Γιαννάκου είχε ξεκαθαρίσει ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές η ίδια δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου.
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δηλώνει ότι καταψηφίζει τα άρθρα 7 και 13 του νομοσχεδίου για την κοινή γονική μέριμνα, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία αλλά αποχώρησε από αυτήν, η οποία αποτελεί τέλεια κοροϊδία. Τέτοιοι χειρισμοί αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και προσέθεσε: «το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια διαδικασία-τραγέλαφο, την οποία χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει τη στρατηγική σύμπλευση που έχει με την ΝΔ και τα άλλα κόμματα, προσπαθώντας να εφεύρει κοινοβουλευτικά ανήκουστα τερτίπια για να παρουσιάσει μια ψεύτικη αντιπολίτευση και να εγκλωβίσει το λαό στο δικομματικό δίλημμα, να τον βάλει να επιλέξει ποιος από τους δύο θα διαχειριστεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει την ζωή του».