Η επίσημη πρόταση του Α. Γ. Καλλή προς το Δήμο Νεμέας σχετικά με την βράβευση του Αρχηγού της Εθνικής Τάσου Μπακασέτα
Πρόταση κατέθεσε ο Αριστοτέλης Γ. Καλλής προς τον Δήμαρχο Κων/νο Φρούσιο και
το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεμέας σχετικά με την βράβευση του Αρχηγού της Εθνικής Τάσου Μπακασέτα.
Νεμέα 22 Οκτωβρίου 2021
Προς τον Δήμαρχο κο Κων/νο Φρούσιο
& το Δ.Σ. του Δήμου Νεμέας
Θέμα: Πρόταση α.) Να τιμηθεί ο Αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος Τάσος Μπακασέτας, με την
ανώτατη διάκριση που ορίζει ο Δήμος Νεμέας βάση του κανονισμού απονομής
τιμητικών διακρίσεων.
β.) Να δοθεί το όνομά του σε μια εκ των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Νεμέας.
γ.) Να δημιουργηθεί επισκέψιμος χώρος που θα στεγάσει το αρχείο αυτού και θα
αποτελέσει αρχή δημιουργίας αθλητικού Μουσείου Νεμέας.
Κύριε Δήμαρχε και σεβαστό Συμβούλιο του Δήμου Νεμέας.
Έχει φτάσει πλέον το πλήρωμα του χρόνου ώστε να τιμηθεί ο επί σειρά ετών μάχιμος ποδοσφαιριστής Τάσος Μπακασέτας (Αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος) από το συμβούλιό σας, γιατί με την θαυμαστή πορεία του στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχει τιμήσει εντός και εκτός Ελλάδος σε μέγιστο βαθμό τον ιστορικό μας τόπο τη Νεμέα, με το ήθος και τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.
Πρόταση: Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν, σ’ αυτόν τον ταπεινό πρέσβη της Νεμέας, με την πανελλήνια και όχι μόνο αναγνώριση, να του αποδοθούν οι ανάλογες τιμές:
-
α) Να τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση που ορίζει ο Δήμος Νεμέας βάση του κανονισμού απονομής τιμητικών διακρίσεων, μετά από την πολύχρονη προσφορά του στα δρώμενα της πόλης και της χώρας γενικότερα
-
β) Να δοθεί το όνομά του σε μια από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των υπηρεσιών του στον τόπο μας
-
γ) Να δημιουργηθεί επ’ ευκαιρία αυτού, ένας επισκέψιμος χώρος σε κτιριακή εγκατάσταση του Δήμου με όλο ή μέρος του έως τώρα αρχείου του, που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες, συμβόλαια, προσωπικά αντικείμενα, στολές των ομάδων που έχει συμμετάσχει, διακρίσεις κ.λ.π., που θα αποτελέσει συγχρόνως και την αρχή για ένα αθλητικό μουσείο που θα φιλοξενήσει την αθλητική ιστορία του τόπου μας, (π.χ. Αλέκο Φρούσιο, Γ. Βελέντζα, Β. Θεωνά, Γρηγόρη Γεωργίτσα, Τ. Παπαδόπουλο, Β. Καπώλη, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ιστορική ομάδα Παννεμεατικού ‘71-‘72 κ.α.) σε όλα ανεξαιρέτως τα αθλήματα, και θα στεγάσει τα έως τώρα διάσπαρτα ιδιωτικά αρχεία που κινδυνεύουν να χαθούν
-
δ) Να κλιθούν παράλληλα την ημέρα όπου θα τιμηθεί ο μεγάλος αυτός αθλητής, και τα μέλη της Εθνικής ομάδας, όπως και οι συμπαίκτες και παράγοντες από τις μεγάλες ομάδες που έχει έως τώρα περάσει, ώστε αυτό να αποτελέσει και για τον τόπο μας πανελλαδικής εμβέλειας προβολή. (θα ήταν μέγιστη επιτυχία αν αυτό υλοποιούνταν στις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας, όπου η πόλη γιορτάζει δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό).
Πραγματικά δεν ξέρω αν θα έχουμε ξανά την ευκαιρία (ειλικρινά το εύχομαι) ο Αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος να είναι από την Νεμέα. Αν τον τιμά όλος ο κόσμος (ακόμη και η Τουρκία) είναι επιβεβλημένο να τον τιμήσει και ο τόπος που γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα με τρόπο ιδιαίτερο και όχι με συμβατικές και προβλέψιμες κινήσεις, όπως μια πλακέτα και μια περιορισμένης εμβέλειας τελετή με τοπικούς παράγοντες.
Ας μην επαναληφθεί το κακό προηγούμενο του μεγάλου Νεμεάτη αθλητή Αλέκου Φρούσιου που το όνομά του έχει δοθεί στο Δημοτικό Στάδιο της Δράμας, αποδίδοντάς του τις μέγιστες τιμές και όχι της γενέτειράς του, όπως και αντίστοιχα στο χώρο της επιστήμης, του καθηγητή Παν/μίου Ιατρού Τρύφωνα Ανδριανάκου, που υπήρξε η μεγάλη μορφή του Μεσοπολέμου και ο τόπος μας έχει ξεχάσει, επιβεβαιώνοντας το: «ουδείς προφήτης στον τόπο του».
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε αντίστοιχες περιπτώσεις για εκείνους που έχουν τιμήσει με το έργο τους τον τόπο μας, προτείνω και ευελπιστώ όπως και ένας ολόκληρος κόσμος της περιοχής μας, να υλοποιηθούν αυτά, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου ενός αξιόλογου άνθρωπου και μεγάλου αθλητή που δεν ξέχασε ποτέ την γενέτειρά του όπου κι αν βρέθηκε.
Μετά τιμής
Υ.Γ. : Ας κινηθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να μην μας εκπλήξει η Τουρκία, και κάνει αυτό που δεν έχει κάνει η Ελλάδα και κυρίως ο τόπος μας, επιβεβαιώνοντας τον μεγάλο μας ποιητή Γ. Σεφέρη που έγραψε το «όπου κι αν πάω, η Ελλάδα με πληγώνει».