Να προβάλουμε το εθνικό συμφέρον έναντι του προσωπικού και να διασφαλίσουμε την ποιότητα στα ελληνικά προϊόντα
Την προβολή του κοινού, συλλογικού και εν τέλει εθνικού συμφέροντος, έναντι του κλαδικού, εταιρικού ή προσωπικού, έθεσε ως προϋπόθεση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς, για μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα στην αγροτική οικονομία και να επιτύχουμε τον μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα και την ανάδειξή του σε βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης.
Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τη βράβευση του αγρότη της χρονιάς, που διοργανώνει η εφημερίδα Agrenda, o κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι μέσα από τα βραβεία «αναδεικνύονται οι καλές πρακτικές και κάθε ένας από τους βραβευόμενους αποτελεί σημείο αναφοράς και πρότυπο για το πώς πρέπει να εξελίσσεται η παραγωγική διαδικασία στη χώρα μας. Πρόκειται για ανθρώπους που όχι απλώς αγαπούν τη δουλειά που κάνουν, αλλά επιζητούν την εξέλιξή της αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις με στόχο πάντα τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων που παράγουν».
Επισήμανε ότι στις διεθνείς αγορές κάθε τι ελληνικό έχει ταυτιστεί με την ποιότητα, την οποία όλοι οφείλουμε να διατηρούμε και να ενισχύουμε καθώς αποτελεί το ισχυρότερο όπλο μας σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό κόσμο.
Ο ΥπΑΑΤ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία που έχει η πρωτογενής παραγωγή στην παγκόσμια οικονομία μετά τις διαδοχικές κρίσεις και σε ό,τι αφορά στην επισιτιστική επάρκεια αλλά και σε ό,τι αφορά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της κρίσης έλαβε μέτρα που διασφαλίζουν την επάρκεια αγαθών και τη συνέχιση της παραγωγής, ενώ με μια σειρά στοχευμένων μέτρων έδωσε σημαντική στήριξη στους παραγωγούς προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες από την αύξηση του κόστους παραγωγής.
Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στη συμβολή της ΚΑΠ, του ΕΠΑΛΥΘ και του Ταμείου Ανάκαμψης στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας και σημείωσε ότι «η επιτυχής εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου στο πλαίσιο της ΚΑΠ, αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση για τον δυναμικό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, ιδιαίτερα μέσα στη δίνη των αλλεπάλληλων, εξωγενών κρίσεων που βιώνουμε». Καταλήγοντας επισήμανε ότι «κοινός στόχος είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα να επιτύχουμε τον μετασχηματισμό της αγροτικής μας οικονομίας. Με τον τρόπο αυτό θα ωφελήσουμε την οικονομία μας, την πατρίδα μας αλλά και τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας ξεχωριστά».