Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νεμέα: Το “κατηγορώ” της αντιπολίτευσης για σχέδια κοπτοραπτική και αναμορφώσεις του ποδαριού σε ένα άρθρο!

Δελτίο τύπου της παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου Νεμέας ”Για μια ΝEA ΝEMEA”

Την Τρίτη 11/06/2024 πραγματοποιήθηκε η 13η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεμέας. Θεωρούμε ελάχιστο χρέος μας να πληροφορήσουμε τους Δημότες μας με το παρόν δελτίο τύπου, για όσα έγιναν στην εν λόγω συνεδρίαση.

Το 1ο θέμα έφερε τον τίτλο: «Αναμόρφωση προϋπολογισμού σε διάφορους ΚΑ των εξόδων». Ο Δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας Απόστολος Καραχοντζίτης τόνισε πως οι αναμορφώσεις πρέπει να έρχονται ξεχωριστά η κάθε μία και όχι ως ένα θέμα. Ειδικά για την αναμόρφωση της ΚΑ με τίτλο «Γιορτή Κρασιού» θεωρούμε πως δεν αιτιολογείται από πουθενά η αύξηση του προυπολογισθέντος ποσού κατά 3500 € επιπλέον των ήδη καταχωρισμένων 30000 € (χωρίς ΦΠΑ). Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί ζητούν επιπλέον 3.500 € για τα πολιτιστικά του καλοκαιριού ενώ ήδη έχουν στην διάθεσή τους 75.000 € για αυτά. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας δεν λάβαμε πειστικές και ξεκάθαρες απαντήσεις, ούτε από το Δήμαρχο ούτε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, για το ποια είναι η στόχευση αυτού του ποσού.

Στο ίδιο θέμα, υπάρχει η ΚΑ με περιγραφή «Έξοδα κίνησης ιδιοκτητών μεταφορικών μέσων (παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων μέσω πομποδέκτη για τα απορριμματοφόρα του Δήμου)». Σε αυτό το θέμα ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιώργος Παλυβός επεσήμανε πως δεν δικαιολογείται να μην έχει προβλεφθεί από την αρχική σύνταξη του προϋπολογισμού ένα πάγιο και ανελαστικό έξοδο όπως αυτό. Αυτό δείχνει την προχειρότητα με την οποία έχει συνταχθεί ο προϋπολογισμός από τη Δημοτική Αρχή του κύριου Φρούσιου.

Το 2ο θέμα έφερε τον τίτλο «Ένταξη της πράξης Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (ΙΟΤ) του Δήμου Νεμέας». Ο Δημοτικός σύμβουλος Δημόπουλος Σάκης επεσήμανε πως το φυσικό αντικείμενο των Δράσεων Ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου, που εισηγείται η πλειοψηφία είναι πολύ περιορισμένο και δεν αντικατοπτρίζει ένα ουσιαστικό Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Μεταξύ άλλων πρότεινε την επέκταση του έργου σε δράσεις που σχετίζονται με τον έξυπνο φωτισμό, τη Διαχείριση Αποβλήτων, τη Δημόσια ασφάλεια, τη Διαχείριση των υδάτινων πόρων, Συστήματα αυτομάτου ελέγχου κ.α.

Στο 4ο θέμα που αφορούσε το Σχέδιο αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών πυρκαγιών ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημόπουλος Σάκης ενημέρωσε την πλειοψηφία πως στη σελίδα 38 των 200 και πλέον σελίδων του σχεδίου Ιόλαος 2 γίνεται αναφορά όχι στο Δήμο μας, τον Δήμο Νεμέας όπως αναμενόταν, αλλά στο Δήμο Λαμιέων !!! Εδώ τίθενται δύο προβληματισμοί. Πρώτον η πλειοψηφία είχε διαβάσει το σχέδιο ( ; ) και δεύτερον το σχέδιο – κοπτοραπτική είναι πράγματι ένα πλήρες και εμπεριστατωμένο σχέδιο;

 Αξίζει να σημειώσουμε πως η κοπτοραπτική, η προχειρότητα, η απαξίωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση προς τους πολίτες είναι η νέα κανονικότητα! Ο εκλεγμένος Δήμαρχος και οι σύμβουλοί του όχι μόνο δεν είναι γνωστές των θεμάτων που έρχονται στο ΔΣ, αλλά επιπροσθέτως καθίστανται αντιγραφείς και μάλιστα ανίκανοι! Είναι η δεύτερη μελέτη που προέρχεται από αντιγραφή από άλλο Δήμο. Η πρώτη ήταν για την αλλαγή των μετρητών υδροδότησης που τότε ο Δήμος Ολυμπίας ήταν ο χορηγός των κειμένων! Έτσι διοικείται ο Δήμος μας σήμερα, φίλες και φίλοι, κάτοικοι αυτού του Δήμου! Τέτοιας φύσεως λάθη καταδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την προχειρότητα με την οποία διοικούν.

Για μια ΝEA ΝEMEA