Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Βράβευση μαθητών του 2ου Λυκείου Άργους στο διαγωνισμό ανακύκλωσης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 -06 20224 στη Καλαμάτα η βράβευση των τριών σχολικών τμημάτων που συνέλεξαν τα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά στον 1ο Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης που έγινε από την TEXAN σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Μεταξύ των νικηφόρων συμμετοχών είναι και το Α1 τμήμα, του 2ου Λυκείου Άργους όπου κατάφεραν σε μικρό χρονικό διάστημα να συλλέξουν περισσότερα από 200.000 ανακυκλώσιμα υλικά κατατάσσοντας τους στην 2η θέση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων !

Στην βράβευση παρόν ήταν ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης Αναστασία Αργυροπούλου όπου συνεχάρησαν τα παιδιά για την μεγάλη τους προσπάθεια και για το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί πως το έπαθλο αφορά όλους τους μαθητές του τμήματος και είναι ένα ταξίδια 5 ημερών σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν οι ίδιοι.

Να σημειωθεί εδώ ότι εκτός από το τμήμα του 2ου Λυκείου που βραβεύτηκε με το δεύτερο βραβείο, πολλά άλλα σχολεία του Άργους αναδείχτηκαν ψηλά ανάμεσα στα 200 σχολεία της Πελοποννήσου που έλαβαν μέρος: το Νέο Σχολείο που ήλθε 5ο, το 1ο Γυμνάσιο Άργους (Γ3) που ήλθε 16ο, το Σχολείο Μαλτέζου 21ο, το 2ο Γυμνάσιο Άργους (Α1), 1ο Γυμνάσιο Άργους (Α2)

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, ανέφερε:

Βρεθήκαμε σήμερα στη Καλαμάτα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης, Αναστασία Αργυροπούλου για να βραβεύσουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στον μεγάλο αυτό διαγωνισμό που πέτυχαν αυτό το πραγματικά μεγάλο, νούμερο συλλογής και εναπόθεσης ανακυκλώσιμων υλικών.

Θα θυμάστε ότι κάποιοι έγραφαν ότι δε θα συμμετείχε ο Δήμος μας στο Διαγωνισμό. Όχι απλά συμμετείχε αλλά σάρωσε και με το τμήμα που βραβεύτηκε αλλά και πολλά άλλα σχολεία μας κατέλαβαν ψηλές θέσεις στο διαγωνισμό.

Η ανακύκλωση για εμάς αποτελεί στοίχημα. Από ουραγός ο Δήμος μας στα θέματα της ανακύκλωσης θέλουμε να γίνουμε πρωτοπόροι και ένα τέτοιο αποτέλεσμα δείχνει ότι θα τα καταφέρουμε. Άλλωστε που αλλού θα απευθυνθούμε για τη διάδοση της ανακύκλωσης αν όχι στις νέες γενιές; Τα παιδιά αυτά μεγαλώνοντας θα πορευτούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους αντιλαμβανόμενοι την αξία της ανακύκλωσης, την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του σεβασμού του άλλου. Συγχαρητήρια λοιπόν στους νικητές μας/.

Συγχαρητήρια σε όλους του μαθητές του Άργους που συμμετείχαν. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών θα προγραμματίσει και θα υλοποιήσει και άλλες τέτοιες δράσεις σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Παρόντες στην βράβευση ήταν επίσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος και ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Γιάννης Σμυρνιώτης.