Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ερώτηση Ψυχογιού στη Βουλή για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Νεμέας – Η απάντηση του Υπουργού -VIDEO

Γ. Ψυχογιός: Δεσμεύτηκε μετά την παρέμβασή μας το Υπουργείο, για την ολοκλήρωση του Βιολογικού Νεμέας. Θα παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση ενός κορυφαίου έργου για την περιοχή!

 

Συζητήθηκε στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον κ. Γ. Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  για την δημιουργία Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Νεμέας.

Στην πρωτολογία του ο κ. Ψυχογιός χαρακτήρισε το βιολογικό καθαρισμό ως ένα νευραλγικό έργο επισήμανε τις τραγικές συνέπειες που έχει η μη ολοκλήρωσή του, τονίζοντας πως είναι ένα έργο που υποσχέθηκε η ΝΔ ως Κυβέρνηση το 2014, αλλά εντάχθηκε το 2018από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του, ενώ από το 2020 το μόνο που υπάρχει είναι υποσχέσεις ότι θα ολοκληρωθεί και έχουμε φτάσει στο 2024.

Ο βουλευτής πρόσθεσε πως τις ίδιες ανησυχίες και την αγωνία έχει το Δημοτικό Συμβούλιο της Νεμέας αλλά και η τοπική κοινωνία τονίζοντας πως αν χαθεί η χρηματοδότηση θα είναι ένα ολισθηρό πισωγύρισμα, καταστροφικό για την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και για το περιβάλλον.

Βάσει τούτων ο κος Ψυχογιός ζήτησε από τον κ. Σκυλακάκη μια ξεκάθαρη απάντηση για το χρονοδιάγραμμα, το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί αλλά και για την πορεία υλοποίησης του έργου ως σήμερα.

Κατά τη δευτερολογία του ο βουλευτής σχολίασε την απάντηση του κ. Υπουργού, ο οποίος δεσμεύτηκε δημόσια για την ολοκλήρωση του έργου λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην προχωρήσει κανονικά η χρηματοδότησή του», ζητώντας από την κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να σταματήσει η επιδείνωση της κατάστασης που έχει δημιουργήσει το κλείσιμο καταστημάτων Τραπεζών, η απαξίωση των ΕΛΤΑ και του Ειρηνοδικείου που έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση της περιοχής και την απομάκρυνση νέων ανθρώπων από έναν τόπο με πολύ σημαντικές αγροτικές και άλλες δραστηριότητες.

Παράλληλα, ο κ. Ψυχογιός δήλωσε ότι θα παρακολουθήσει στενά την υλοποίηση των όσων είπε ο κ. Σκυλακάκης στην απάντησή του και τόνισε για ακόμα μια φορά την ανάγκη ανακοίνωσης επίσημου χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου αμέσως μόλις υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο, καθώς εδώ και πέντε χρόνια με την κυβέρνηση της ΝΔ μεγάλα έργα υποδομής στην Κορινθία, όπως το Φράγμα του Ασωπού, ο Προαστιακός Λουτρακίου, οι παρεμβάσεις για την διάβρωση των ακτών έχουν μπλοκάρει ενώ ήταν δρομολογημένα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.