NemeaPress

Στουρνάρας: Είναι πολύ δίκαιος φόρος ο ΕΝΦΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

«Κακώς δεν υπήρχε» δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας για τον ΕΝΦΙΑ που επέβαλε ο ίδιος όταν ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για την επιβολή του φόρου στα ακίνητα, που έγινε επί υπουργίας του το 2013, και ενημέρωσε μάλιστα πως ο φόρος είναι «δικαιότατος».

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας υποστήριξε ότι η απουσία φόρου στα ακίνητα ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και τα μνημόνια.

«Κακώς δεν υπήρχε και ήταν ένας από τους λόγους που μπήκαμε σε κρίση. Ο φόρος ακινήτων θεωρείται ένας από τους δικαιότερος φόρους και στην Ελλάδα είναι ακόμα δικαιότερος. Διότι, επειδή ακριβώς υπάρχει μεγάλη παραοικονομία, ένα μέρος της παραοικονομίας παροχετεύεται στην αγορά ακινήτων. Άρα λοιπόν, το να επιβάλεις φόρο στα ακίνητα είναι ένας δίκαιος φόρος. Ήταν από τα πολύ σωστά μέτρα και πολύ σωστά παρέμεινε. Ο φόρος στα ακίνητα είναι ένας πολύ δίκαιος φόρος και υπάρχει παντού σε όλο τον κόσμο», ισχυρίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Πηγή: rosa.gr




Exit mobile version