NemeaPress

Daycation: Τώρα, σου λένε να κάνεις τηλεργασία σε ξενοδοχεία, για να νιώθεις ότι πήγες διακοπές

Δεν έχεις άδεια για διακοπές; Έχεις αρχίσει να απελπίζεσαι, επειδή θα δουλεύεις όλον τον Αύγουστο στην Αθήνα; Δεν υπάρχει κανένας λόγος, διότι έχεις το «daycation» -το λέει και το Fortune. «Δεν βγαίνεις οικονομικά για διακοπές πλάι σε πισίνα; Τo daycation είναι δημοφιλής εναλλακτική», γράφει άρθρο της ιστοσελίδας.

Γράφει η Στεφανία Παπαδημητρίου

Τι είναι το daycation; Τα πράγματα είναι απλά: Αρχικά, ζητάς τηλεργασία. Αν ο εργοδότης σου είναι αρκετά γενναιόδωρος και σου επιτρέψει να δουλέψεις από το σπίτι, εσύ δεν θα μείνεις σπίτι. Θα νοικιάσεις ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου θα πας να εργαστείς, αλλά θα νιώθεις και σαν να είσαι διακοπές, επειδή θα φροντίσεις να πας κάπου ακριβά, με πισίνα και κοκτέιλ. Το επόμενο πρωί, κάνεις τσεκ-άουτ και πηγαίνεις κανονικά στο γραφείο.

Στις ΗΠΑ, είναι ευκολότερο απ’ό,τι στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί έχει δημιουργηθεί η πλατφόρμα ResortPass, η οποία πουλά ημερήσιο πάσο σε ξενοδοχεία και σπα, και σου δίνει επιλογές όπως το Four Seasons και το Ritz Carlton. Οι τιμές ξεκινούν από τα 25 δολάρια και αυξάνονται σε «μερικές εκατοντάδες, ένα μέρος του κόστους της μίας διαμονής», αναφέρει μη ειρωνικά το Fortune.

Ο Μάικλ Γουλφ, CEO της ResortPass, λέει ότι το συνιστά ανεπιφύλακτα. Θα το έκανε και ο ίδιος, άσχετα που μπορεί να πάει διακοπές.

«Δεν χρειάζεται να κλείσω δωμάτιο, καθώς έχω ένα πανάκριβο διαμέρισμα τη Νέα Υόρκη, όμως θα ήμουν εξαιρετικός πελάτης στα σπα ή τις πισίνες τους», δηλώνει, θεωρώντας ότι αυτά είναι τα σωστά λόγια για να προσεγγίσεις νέους πελάτες. «Παραδοσιακά, υπάρχει η πεποίθηση πως το ξενοδοχείο είναι μόνο για ταξιδιώτες. Γιατί, όμως;»

Επειδή η επιλογή μεταξύ daycation και staycation για το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολη, παρακάτω θα δούμε τις βασικές τους διαφορές -να ξέρουμε τι να διαλέξουμε.
Στο staycation έχεις άδεια, αλλά την περνάς σπίτι σου. Στο daycation κάνεις τηλεργασία, αλλά είσαι σε σπα ή πισίνα με κοκτέιλ.
Το staycation το έχεις ξανακάνει, αλλά δεν ήξερες ότι έχει νόημα -πίστευες απλώς ότι δεν έχεις χρήματα για διακοπές. Το daycation είναι κάτι ολοκαίνουργιο, εκτός αν daycation θεωρείται και το να δουλέψεις από το καφέ της γειτονιάς (που, μεταξύ μας, μάλλον αυτό θα κάνεις. Εδώ πηγαίνεις με τα πόδια στο γραφείο, όταν χάνεις τη συγκοινωνία, επειδή δεν «βγαίνεις» για ταξί).
Το staycation είναι δωρεάν. Το daycation το πληρώνεις κανονικά, αλλά έχεις υλικό για σοσιαλικό content, ώστε να νομίζουν οι άλλοι ότι περνάς το ρεπό σου όπως θα ήθελες.
Ο Μάικλ Γουλφ, πάντως, στο Fortune λέει την αλήθεια του. «Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται απαραίτητα πενθήμερες διακοπές». Και γιατί να χρειάζονται;

«Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορείς να το αντέχεις συνέχεια οικονομικά. Αλλά αν έχεις ευελιξία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μπορείς να είσαι δίπλα στην πισίνα, σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Υπάρχει κάτι μαγικό σε αυτό».

Το φετινό καλοκαίρι, ας ζήσουμε τη μαγεία, λοιπόν.

Πηγή: rosa.gr




 

Exit mobile version