NemeaPress

NEMEA LIONS: Ένα πρότυπο στα… πρότυπα των μεγάλων οινικών περιοχών του κόσμου

NEMEA LIONS

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας (ΣΟΝ) προχωρά σε πρωτοποριακή για την Ελλάδα πρωτοβουλία που αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας χρόνων. Καθιερώνει και εφαρμόζει ένα πρότυπο για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, με την ένδειξη NEMEA LIONS στα πρότυπα μεγάλων οινικών περιοχών του εξωτερικού, όπως η Τοσκάνη και η Ριόχα

Το Πρότυπο LIONS είναι ένα προαιρετικό Σχήμα Πιστοποίησης  το οποίο αφορά στην παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας εντός της ζώνης παραγωγής οίνων ΠΟΠ Νεμέας.

Απευθύνεται σε παραγωγούς οινοποιήσιμων σταφυλιών και σε οινοποιεία εντός των ορίων της περιοχής.

Το Πρότυπο LIONS έχει αναπτυχθεί με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας (ΣΟΝ) και την τεχνική υποστήριξη του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ (INSTECO).

Η πιστοποίηση με το Πρότυπο LIONS επιτρέπει στα οινοποιεία να επικοινωνήσουν την προσπάθεια παραγωγής οίνων πολύ υψηλής ποιότητας με προδιαγραφές παραγωγής αυστηρότερες από εκείνες της παραγωγής οίνων ΠΟΠ Νεμέα προς τους καταναλωτές και προς κάθε άλλο ενδιαφερόμενο μέρος καθώς και να δημιουργήσουν υπεραξία για τα προϊόντα τους. Οι οίνοι αυτοί θα φέρουν στη φιάλη αποκλειστικά το σήμα LIONS και αναμένεται να βγουν στην αγορά σε τρία χρόνια.

Αρχές και Στόχοι

Στόχος του Πρότυπου LIONS είναι η παραγωγή και προσφορά στο κοινό, οίνων ΠΟΠ Νεμέας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ποιότητας, με σκοπό την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής και την περεταίρω εδραίωση των ποιοτικών οίνων στις αγορές μέσα από την πιστοποίηση και τις εγγυήσεις ποιότητας που προσφέρει το σήμα LIONS.

Το Πρότυπο LIONS ενσωματώνει και πρεσβεύει τις ακόλουθες αρχές:




Exit mobile version