NemeaPress

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο «χάλκινος» Κουρουγκλίεβ έφερε στην Ελλάδα το 8ο μετάλλιο

ελεύθερη πάλη ΝΤΑΟΥΡΕΝ ΚΟΥΡΟΥΓΚΛΙΕΦ

Το όγδοο μετάλλιο της, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, πανηγύρισε η Ελλάδα. Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ νίκησε 5-4 τον Μάιλς Αμίν, στα ρεπασάζ των 86 κιλών ελευθέρας πάλης και αναδείχθηκε χάλκινος Ολυμπιονίκης

Το χαμόγελο του Νταουρέν Κουρουγκλίεφ ξεπροβάλει μέσα από το αυστηρό παρουσιαστικό του, τη στιγμή που ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο 32χρονος παλαιστής που εκπροσωπεί την Ελλάδα στους ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 86 κιλών της ελευθέρας πάλης.

«Δεν ήρθα γι’ αυτό το μετάλλιο ακριβώς. Ήρθα για το χρυσό. Αλλά ο θεός μου έδωσε αυτό το μετάλλιο», παραδέχθηκε ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ.

Στην πορεία του μέχρι το βάθρο, ο Κουρουγκλίεφ επικράτησε του Πουερτορικανού Ράμος, του Αυστραλού Λόρενς, ενώ ηττήθηκε μόνο από τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο, Γιαζντανιχαράτι.

Στον μικρό τελικό πήρε από νωρίς το προβάδισμα και έστω κι αν ο Αμινέ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, το challenge που ζήτησε στο τέλος δεν απέδωσε καρπούς και έτσι ο Κουρουγκλίεφ πανηγύρισε τη νίκη με 5-4 στα σημεία.

«Ευχαριστώ πολύ τον ελληνικό λαό, την Ελλάδα, που μου έδωσε την ευκαιρία να παλέψω στους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης.

Γεννημένος σε μια περιοχή της Ρωσίας με μακρά παράδοση στην πάλη, το Νταγκεστάν, ο Νταουρέν μεγάλωσε θέλοντας να μοιάσει στο θείο του Μαγκομέντ, που ήταν Παγκόσμιος πρωταθλητής.

Από νωρίς ξεχώρισε για τις αθλητικές του επιδόσεις και το 2017 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Η πορεία του ήταν ανοδική, μέχρι που ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις του στερεί τη συμμετοχή στους Αγώνες του Τόκιο.

«Είχα ένα δύσκολο μονοπάτι από τότε που ήμουν παιδί. Ονειρευόμουν να πάω στου Ολυμπιακούς Αγώνες όπως κάθε αθλητής. Αυτή ήταν η τελευταία μου ευκαιρία. Ευχαριστώ και πάλι Έλληνες», αποκάλυψε ο Κουρουγκλίεφ.

Η ελληνική ομόσπονδία πάλης με ταχείς διαδικασίες του εξασφάλισε διαβατήριο και από το 2023 άρχισε να εκπροσωπεί τη χώρα μας κατακτώντας δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το 2023 και το 2024.

Οι… εναπομείναντες της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι τον υποδέχθηκαν θερμά στο ολυμπιακό χωριό, πανηγυρίζοντας για το 8ο μετάλλιο στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού.

megatv




Exit mobile version