Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το τριήμερο Φεστιβάλ Μελιού Μαινάλου στη Βυτίνα

Την πιο γλυκιά γεύση είχε το τριήμερο από την Παρασκευή 9 μέχρι την Κυριακή 11 Αυγούστου για τους Γορτύνιους και τους τουρίστες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Βυτίνας και επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ Μελιού Μαινάλου που πραγματοποίησε και φέτος με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Γορτυνίας με την υποστήριξη του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή από κοντά με τα προϊόντα της κυψέλης, να δοκιμάσουν μέλι από τους πάγκους των εκθετών και να γνωρίσουν, όχι μόνο το φημισμένο μέλι Μαινάλου, αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα της κυψέλης, όπως πρόπολη, γύρη, βασιλικό πολτό καθώς και να ενημερωθούν εκτενώς για την θρεπτική τους αξία και τα ευεργετικά αποτελέσματα τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο αγιασμός και τα εγκαίνια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 9 Αυγούστου παρουσία του Δημάρχου Γορτυνίας, μελών του Δημοτικού συμβουλίου και του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας.
Στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Φεστιβάλ ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης ευχαρίστησε τους παραγωγούς που με αγάπη και αφοσίωση εργάζονται καθημερινά για να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση της Γορτυνιακής μελισσοκομίας χαρακτηρίζοντας τους μελισσοκόμους ήρωες της τοπικής μας οικονομίας που αξίζουν την αναγνώριση και την υποστήριξή όλων.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και στις εκδηλώσεις, που πλαισίωσαν το φεστιβάλ, έντεχνη και λαϊκή βραδιά το Σάββατο και παραδοσιακό γλέντι την Κυριακή.