Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί είναι είδηση η συνάντηση Κώστα Καραμανλή – Κώστα Σαμαρά;

Κάθε δημόσια εμφάνιση, ακόμα και με ιδιωτικό ένδυμα, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αποτελεί είδηση. Πόσο μάλλον όταν ο Καραμανλής επιλέγει για τις διακοπές του την Πύλο, την ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά.

Στην Πύλο λοιπόν υποδέχθηκε τον Κώστα Καραμανλή ο γιός του Αντώνη Σαμαρά, Κώστας, και φυσικά φωτογραφήθηκαν μαζί αποτελώντας πλέον είδηση. Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς διατηρούν φιλικές σχέσεις. Ταυτίζονται σε θέματα που αφορούν στη Νέα Δημοκρατία, όπως φάνηκε κι από την πρόσφατη συνάντησή τους στο Πολεμικό Μουσείο. Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι, εν τη απουσία του πατρός Αντώνη Σαμαρά, ο υιός Κώστας, ήθελε κι έπρεπε να καλωσορίσει στον τόπο του Νέστορα τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς λόγω υποχρεώσεων βρισκόταν στο Ναύπλιο αλλά ο υιός φαίνεται να εκπροσώπησε αντάξια τον πατέρα. Είδηση φυσικά θα αποτελούσε και το αντίστροφο. Αν δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς τύγχανε της υποδοχής του Αλέξανδρου Καραμανλή, υιού του Κώστα Καραμανλή, στη Ραφήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Μια φωτογραφία με τον υιό πάνω απ’ όλα επιβεβαιώνει τις θερμές σχέσεις των οικογενειών και την πολιτική ώσμωση των γενεών.

Ο Αντώνης Σαµαράς µας είχε «συστήσει» τον γιο του πρώτη φορά στις εκλογές του 2015, όταν άσκησε το εκλογικό του δικαίωµα στην Πύλο και φωτογραφήθηκαν µαζί, ενώ φωτογραφίες είχαν δει το φως της δηµοσιότητας από την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Αθηνών. Ο νεαρός Κώστας, µε σπουδές στα οικονοµικά, βαδίζει στα βήµατα του πατέρα του, ο οποίος είχε επίσης σπουδάσει οικονοµικά. Το αν και πότε θα ασχοληθεί με την πολιτική είναι θέμα που σύντομα θα διαφανεί.

notospress.gr