Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2024: Wine Festival με τη μουσική των encardia

Σας προσκαλούμε στο Wine Festival που διοργανώνουμε το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 21:00, επί της οδού Δερβενακίων, γιορτάζοντας τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας με τη μουσική των encardia, πολύ χορό και φυσικά άφθονο κρασί

Οι Encardia είναι εκφραστές της μουσικής των ελληνόφωνων περιοχών της κάτω Ιταλίας. Θα απολαύσουμε παραδοσιακή μουσική, ταραντέλες, τραγούδια ερωτικά αλλά και κοινωνικού περιεχομένου σε ένα μουσικό ταξίδι στην Νότια Ιταλία και την τοπική διάλεκτο (Grico)

Κλείνοντας 20 χρόνια δημιουργίας και ακριβώς 12 χρόνια μετά την προηγούμενη συναυλία τους στη Νεμέα επιστρέφουν ξανά και μας προτείνουν μέσα από τον πολύ γνώριμο πια προσωπικό τους ήχο μια καινούργια και ανανεωμένη και πάντα εκρηκτική παράσταση όχι μόνο τα τραγούδια που μέχρι τώρα αγαπήσαμε αλλά και άλλα ελληνικά παραδοσιακά και δικά τους με μια άλλη οπτική. Αυτήν την οπτική μιας κολεκτίβας που επέμεινε και άντεξε δημιουργικά 20 χρόνια ξεπερνώντας συνεχώς τα όριά της.
Από την ταραντέλα λοιπόν του Σαλέντο και της Νάπολης, τα τραγούδια της ξενιτειάς και τη φρουτοπία τους, μέχρι τον Ερωτόκριτο του Vincenzo Kornaro και φυσικά στα βήματα της ταραντέλας, του πιο δυναμικού χορού της Μεσογείου.

 Σάββατο, 31 Αυγούστου
 οδός Δερβενακίων
 στις 21:00