NemeaPress

Πάμε Αρχαία Φενεό! Συναυλία στη Λίμνη Δόξα και Γαστρονομική εκδήλωση στην πλατεία

Αυτό το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Αυγούστου 2024, παίρνουμε το δρόμο για το βουνό και συγκεκριμένα για την Αρχαία Φενεό στην Ορεινή Κορινθία.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2024, διοργανώνει εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη του πολιτισμού, της κληρονομιάς και της γαστρονομίας της Κορινθίας.

Μοναδική εκδήλωση γαστρονομίας στην πλατεία της Αρχαίας Φενεού την Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024, στις 11:00 π.μ.!
Πρωταγωνιστές μαζί με τα εκλεκτά Κορινθιακά προϊόντα – θα είναι παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων, ενώ οι επισκέπτες θα απολαύσουν live μαγειρέματα και συνταγές από chef και τόπικους.
– Live Cooking – Γευσιγνωσία από τον διακεκριμένο Head chef Κωνσταντίνο Βασάλο
– Σύλλογος Γυναικών Φενεού
– Πολιτιστικός Σύλλογος Ματίου
– Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γκούρας
Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σικυωνίων.

 

Γνωρίστε το Φενεό Ορεινής Κορινθίας

Ο Φενεός με την πανέμορφη Λίμνη Δόξα είναι μια πανέμορφη περιοχή της Oρεινής Κορινθίας, σε απόσταση 92 χιλιομέτρων από την Κόρινθο, εύκολα προσβάσιμο από την Αθήνα: ξεκινώντας από το κέντρο της, φτάνει κανείς σε περίπου 2 ώρες με το αυτοκίνητο.

Η εύφορη κοιλάδα του Φενεού

Ο συνδυασμός βουνού, δασών και της γραφικής λίμνης Δόξα που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, στην άμεση επικράτεια της Αρχαίας Φενεού, έχει κάνει κάποιους επισκέπτες να αποκαλούν την περιοχή ως «μικρή Ελβετία».
Η Αρχαία Φενεός περιβάλλεται από τη βουνίσια φύση που χαρακτηρίζει όλο το οροπέδιο του Φενεού, το οποίο είναι και εξαιρετικά εύφορο: εδώ παράγονται όσπρια ονομαστά σε όλη την Ελλάδα (γίγαντες, φασόλια, φακές, φάβα), τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε απευθείας από την «πηγή», ενώ οι γύρω πλαγιές είναι κατάφυτες από έλατα, πεύκα και βελανιδιές. Ακόμα λοιπόν κι αν είναι η λίμνη Δόξα που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας, αξίζει να κάνετε μια γενικότερη βόλτα στα πέριξ του χωριού, στεκόμενοι βέβαια και στο σημαντικό του αρχαίο παρελθόν.

Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Φενεού

3 πρΑγματα που αξΙζει να κΑνετε, αν βρεθεΙτε στην ΑρχαΙα ΦενεΟ

 

  1. Περάστε από την αρχαία πόλη της Φενεού και από το αρχαιολογικό μουσείο

2. Επισκεφθείτε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου (και φάτε γλυκό τριαντάφυλλο)

3. Κάντε τη βόλτα σας στην υπέροχη λίμνη Δόξα




 

Exit mobile version