Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νάσος Γκαβέλας: Το «χρυσό» παιδί της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

«Όχι μάγκες, δεν τελειώνω τόσο εύκολα», δηλώνει ο Χρυσός Ολυμπιονίκης.

Ο Νάσος Γκαβέλας έγραψε ιστορία στο Παρίσι, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας Παραολυμπιονίκης του στίβου, που κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε δύο συνεχόμενες Ολυμπιάδες.

Ξεπερνώντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, έδωσε την ψυχή του και απέδειξε πως έχει μάθει να «μάχεται» μέχρι τελικής πτώσεως. Άλλωστε, όπως είπε χαρακτηριστικά κι ο ίδιος μετά τον εντυπωσιακό του αγώνα: «όχι μάγκες, δεν τελειώνω τόσο εύκολα».

Αμέσως μετά την ιστορική του νίκη, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και ο οδηγός του, Γιάννης Νυφαντόπουλος, μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ. Ο Νάσος, με δάκρυα στα μάτια, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους τον βοήθησαν.

«Δεν θα μιλήσω για τον εαυτό μου, αλλά θα μιλήσω για όλους τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει και ένας από αυτούς είναι και αυτός εδώ (σ.σ. ο Γιάννης Νυφαντόπουλος), που έχει δώσει την ψυχή του τους τελευταίους δύο μήνες. Και με τον Μήτσο πέρυσι δώσαμε την ψυχή μας και δυστυχώς το παιδί τραυματίστηκε. Ήρθαμε εδώ να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό των 100 μέτρων. Δεν ήρθαμε να χάσουμε, ήρθαμε μόνο να κερδίσουμε.

Έπειτα, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές, με τον τραυματισμό του προηγούμενου οδηγού του, Δημήτρη, καθώς και στη βροχή μηνυμάτων που λάμβανε, δίνοντας το δικό του ηχηρό μήνυμα.

«Ήμουν σε μια πάρα πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολα πέρασα. Όταν μου έλεγαν όλοι: “τι έγινε Γκαβέλα, μήπως τελείωσες; Μήπως δεν μπορείς να τρέξεις;”. Όχι μάγκες, δεν είναι ότι δεν μπορώ να τρέξω. Θέλω χαμόγελο και θέλω ανθρώπους να το πιστεύουν παραπάνω για να κερδίσουμε. Αυτό και μόνο».

«Με τον Γιάννη τρέξαμε μέχρι τέλους. Μου είπε: “Άκουσε με, εγώ θα τρέξω. Αν θέλεις, πέσε κάτω να συρθείς. Πονάει. Θα βγάλεις δέρμα. Και έλεγα “Όχι ρε φίλε, μην κάτσω να σκοτωθώ, κρίμα είναι. Να σκοτωθώ στον τερματισμό και να τους κερδίσουμε με τρία εκατοστά μπροστά. Και έτσι και έγινε” ανέφερε, γελώντας μαζί με τον Γιάννη.