Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανάμεικτα τα συναισθήματα για τα πληρώματα της On Sale Rally Team κατά τη δεύτερη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Η δεύτερη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις όπως αναμενόταν έβαλε δύσκολα σε πληρώματα, ομάδες και μηχανές. Ο μαραθώνιος των σχεδόν 700 χιλιομέτρων ξεκίνησε νωρίς το πρωί για τα πληρώματα της On Sale Rally Team από την πόλη της Λαμίας όπου στεγάζεται το Service Park του αγώνα.

Χωρίς να υπάρχει ενδιάμεσο σέρβις, οι Γιώργος Κεχαγιάς – Νίκος Πετρόπουλος (Skoda Fabia RS Rally2) και οι Γιώργος Αμούτζας – Γιώργος Ηλιόπουλος (Skoda Fabia Rally2 evo), κλήθηκαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των πέντε φημισμένων ειδικών διαδρομών (Ρεγκίνι, Θήβα, Άγιοι Θεόδωροι 1, Λουτράκι, Άγιοι Θεόδωροι 2), ώστε να φτάσουν αλώβητοι στο highlight της δεύτερης ημέρας του εθνικού μας αγώνα που δεν ήταν άλλο από την υπερειδική EKO Super Special Stage η οποία θα διεξαγόταν στον ΣΕΑ «Σείριος» υπό το φως των προβολέων το βράδυ του Σαββάτου.

Δυστυχώς όμως το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις φανέρωσε το πραγματικό του πρόσωπο, στο ένα από τα δύο πληρώματα της On Sale Rally Team στην ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι 2. Πιο συγκεκριμένα στο 8,5 χλμ. οι Κεχαγιάς – Πετρόπουλος λόγω προβλήματος στην πίσω κόντρα ψαλιδιού του Skoda Fabia RS Rally2 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια τους πριν την τελευταία Ε.Δ. της ημέρας, με αποτέλεσμα να τεθούν οριστικά εκτός αγώνα.

Από την άλλη οι Γιώργος Αμούτζας – Γιώργος Ηλιόπουλος κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και αποφεύγοντας τα μηχανικά προβλήματα πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν την υπερειδική στον ΣΕΑ «Σείριος».

Οι Αμούτζας – Ηλιόπουλος (Skoda Fabia Rally2 evo), μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας βρίσκονται στην 23η θέση του WRC2.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζεται την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, με τρεις ειδικές διαδρομές (Οινοχώρι, Ελευθεροχώρι 1 και Ελευθεροχώρι 2), συνολικού μήκους 54,05 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Δηλώσεις

Ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου On Sale δήλωσε: «Οι αγώνες όπως γνωρίζουμε καλά δεν έχουν μόνο χαρές έχουν και δύσκολες στιγμές. Οι Κεχαγιάς – Πετρόπουλος αντιμετώπισαν ένα μηχανικό πρόβλημα το οποίο τους έθεσε εκτός αγώνα. Από την άλλη οι Αμούτζας – Ηλιόπουλος κατάφεραν να αποφύγουν τα προβλήματα και συνεχίζουν την περιπέτεια που λέγεται ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις».

Γιώργος Κεχαγιάς: «Πραγματικά η σημερινή ημέρα ήταν πάρα πολύ δύσκολη, δεν είχαμε ενδιάμεσο σέρβις οπότε έπρεπε να φυλάξουμε το αυτοκίνητο μας. Προσπαθήσαμε να κινηθούμε έξυπνα και το κάναμε σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο στην προτελευταία ειδική διαδρομή αντιμετωπίσαμε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουμε. Ευχαριστούμε άπαντες που βρέθηκαν στις ειδικές διαδρομές και μας χειροκρότησαν».

Νίκος Πετρόπουλος: «Η προσπάθεια μας σταμάτησε λίγο πριν το τέλος της προτελευταίας ειδικής της δεύτερης ημέρας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τον στόχο μας που ήταν ο τερματισμός σε ένα ακόμη ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις».

Γιώργος Αμούτζας: «Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι κάτι τελείως διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει. Οι σημερινές συνθήκες ήταν πολύ απαιτητικές. Προσπαθήσαμε να μείνουμε μακριά από τα προβλήματα. Η ατμόσφαιρα στην υπερειδική ήταν μοναδική ευχαριστούμε όλους όσους χειροκρότησαν την On Sale Rally Team».

Γιώργος Ηλιόπουλος: «Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τα προβλήματα και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Μαζεύουμε πολύτιμα χιλιόμετρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Έχουν μείνει τρεις ειδικές διαδρομές».