Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ

Έξι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ολοκληρώθηκε ο προβλεπόμενος έλεγχος των υπογραφών που κατατέθηκαν στην Επιτροπή για την ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚΑΠ αναφέρει πως διαπίστωσε ότι και οι 6 υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό και συγκεκριμένα τη συγκέντρωση υπογραφών, είτε του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, είτε της συγκέντρωσης 5000 υπογραφών μελών. Aναφέρει έξι υποψήφιοι κατέθεσαν μοναδικές υπογραφές πολλαπλάσιες του προβλεπόμενου ορίου για την ανακήρυξή τους. Δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες υπογραφές ο Γιάννης Καννελλάκης και δεν θα είναι υποψήφιος.

Αποφάσισε ομόφωνα ότι ανακηρύσσει ως υποψήφιους για το αξίωμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά την εκλογική διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου 2024 τους: Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρη Δούκα, Μιχάλη Κατρίνη.