Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Παύλου Φύσσα: Χιλιάδες κόσμου στην πορεία για τη μαύρη επέτειο των 11 χρόνων

Με την καθιερωμένη πλέον αντιφασιστική πορεία από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, όπου ο αντιφασίστας μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή πριν 11 χρόνια, χτυπημένος από τα δολοφονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής, στο μπλόκο της Κοκκινιάς, ολοκληρώθηκε η φετινή εκδήλωση μνήμης .

Η πορεία κινήθηκε από το Κερατσίνι προς τη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς, όπου η Μάγδα Φύσσα άφησε μια ανθοδέσμη, λέγοντας «τους φέραμε τον Παύλο εδώ» και τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα. Όσο διαρκούσε αυτή η στάση στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς, όλοι οι παρευρισκόμενοι, μαζί με τη μητέρα και τον πατέρα του Παύλου Φύσσα, τραγουδούσαν το γνωστό αντιφασιστικό τραγούδι του Μάνου Λοΐζου, «Τ’ ακορντεόν».

Νωρίτερα, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι και ξεκίνησαν την αντιφασιστική πορεία για το μπλόκο της Κοκκινιάς.

Παρούσα, όπως κάθε χρόνο, η Μάγδα Φύσσα να αποτίσει φόρο τιμής στον δολοφονημένο γιο της, συνεπής στον αγώνα της όλα αυτά τα χρόνια να αποδοθεί δικαιοσύνη όχι μόνο για τον Παύλο της, αλλά και όλα τα θύματα της Χρυσής Αυγής.

Σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και μαζικοί φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

«Στη ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Του Χίτλερ τα εγγόνια, η μπόχα της ιστορίας, είναι τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας», «Έσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού», είναι μερικά από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα.

madata.gr