NemeaPress

Αχαΐα: Στα 2,10 ευρώ η τιμή της Κορινθιακής Σταφίδας

Στα 2,10 ευρώ η τιμή της Κορινθιακής Σταφίδας

Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή διάθεσης της μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας, όπως είχε προβλεφθεί πριν από περίπου έναν μήνα. Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, μετά την πρόσφατη απόφαση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την τιμή της σταφίδας που είναι η υψηλότερη μέση τιμή της αγοράς μέχρι σήμερα, δίνοντας 2,10 ευρώ/κιλό για όλες τις ποσότητες που παρέλαβε από τον Ιούλιο έως τώρα.

Πρόκειται για μία εξέλιξη ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τους παραγωγούς σταφίδας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μέχρι σήμερα πέρασαν δύσκολες στιγμές, χωρίς να υπάρχει καν τιμή διάθεσης, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν πολλοί να ξεριζώσουν τα αμπέλια τους για να τα αντικαταστήσουν με άλλες καλλιέργειες, όπως τα ελαιόδεντρα.

Εμπορικές πράξεις
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Παναιγιαλείου, το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου οι πρώτες εμπορικές πράξεις ήταν περίπου στο 1,60 ευρώ το κιλό και προοδευτικά με τις παρεμβάσεις της η τιμή ανέβαινε. Όταν ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν με 1,60-1,65 ευρώ το κιλό, αποφασίστηκε η κατώτερη τιμή να είναι στο 1,80 ευρώ το κιλό. Στη συνέχεια, από 1,70-1,73 ευρώ, έφτασε στα 1,90 κατώτατη τιμή και πριν από λίγες ημέρες αποφασίστηκε η τιμή να φτάσει τα 2,10 ευρώ το κιλό. Όπως επεσήμανε ο γενικός διευθυντής της Παναιγιαλείου, Μίλτος Σταυρόπουλος, η Ένωση πρόκειται να επωμιστεί ένα μεγάλο κόστος, αλλά με αυτόν τον τρόπο επιθυμεί να επιβραβεύσει τους παραγωγούς, οι οποίοι την εμπιστεύονται ως συνεταιριστική οργάνωση. Εξάλλου, όπως ανέφερε, αυτή είναι η έννοια του συνεργατισμού.

ypaithros.gr




 

Exit mobile version