Συνελήφθησαν 13 άτομα σε αστυνομικές επιχειρήσεις στην Αργολίδα
Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, προχθές (18.2.2025) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες των δήμων Άργους-Μυκηνών, Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.
Οι επιχειρήσεις υλοποιήθηκαν από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων, και των Τμημάτων Τροχαίας Άργους-Μυκηνών και Ναυπλίου, των Τμημάτων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλίου, καθώς και των Αστυνομικών Τμημάτων Επιδαύρου και Ερμιονίδας.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων ελέχθησαν -109- άτομα προσήχθησαν -21-, ενώ συνελήφθησαν -13- άτομα για τα ακόλουθα αδικήματα:
- -6- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για στέρηση δελτίου ταυτότητας
- -3- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
- -2- άτομα, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού,
- -1- άτομο, για στέρηση δελτίου ταυτότητας και
- -1- άτομο, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Τέλος, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, κατασχέθηκαν -90- μέτρα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ βεβαιώθηκαν -8- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πραγματοποιήθηκαν -6- ακινητοποιήσεις οχημάτων.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.