Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5,90μ. – Πρώτος ο «εξωγήινος» Ντουπλάντις με 6,25

Το έκτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εξασφάλισε ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του άλματος επί κοντώ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 5,90μ., ενώ δεν κατάφερε να περάσει με μια προσπάθεια στα 5,95μ. και δύο στα 6 μέτρα.

Ο κυρίαρχος του αθλήματος, Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις, μόνο με επιτυχημένα άλματα εξασφάλισε το χρυσό με άλμα στα 6 μέτρα. Ασημένιος Ολυμπιονίκης ο Σαμ Κέντρικς με άλμα στα 5,95μ.

Ο άνθρωπος που δεν έχει ταβάνι. Κυριολεκτικά! Ο ιπτάμενος Σουηδός! Ο Μόντο Ντουπλάντις δεν έχει αντίπαλο στο επί κοντώ και το βράδυ της Δευτέρας (5/8) με άλμα στα 6μ.25 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που αυτός είχε ούτως ή άλλως εκτοξεύσει σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Ο 24χρονος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λουιζιάνα άφησε τον Σαμ Κέντρικς στη δεύτερη θέση των Ολυμπιακών Αγώνων με 5.95 και τον Εμμανουήλ Καραλή στην τρίτη με 5.90, πέρασε τα 6.10 για να γράψει ολυμπιακό ρεκόρ (το είχε ο Τιάγκο Μπραζ με 6.04 από το 2016 στο Ρίο) και στη συνέχεια έγραψε ιστορία. Όχι με την πρώτη, όχι με τη δεύτερη, αλλά με την τρίτη προσπάθεια!