Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εποχικοί πυροσβέστες: ”Ευχαριστίες στην ΠΑΣΣΥΠ και σε όσους μερίμνησαν για να έχουμε νερό και τροφή”

Το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών, έπειτα από καταγγελίες που δεχτήκαμε από μέλη, για τη μη μέριμνα χορήγησης τροφό και πόσιμου νερού στους Πυροσβέστες, προχώρησε στις, 14 Αυγούστου στην αγορά και διανομή παλετών με νερά στους εποχικούς πυροσβέστες που επιχειρούν στην Πυρκαγιά της Αττικής.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Humanity Greece που μας βοήθησε με τα οχήματα της να μοιράσουμε τα νερά σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς, καθώς και για την πρωτοβουλία να μαγειρέψουν πάνω από 80 μερίδες φαγητό ώστε να προσφερθούν στους συναδέλφους μας, και για το ότι από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, πριν 3 ημέρες, ήταν εκεί μοιράζοντας συνεχώς μπάρες δημητριακών, ισοτονικά, ηλεκτρολύτες, νερά και ότι άλλο ήταν απαραίτητο για τους Πυροσβέστες μας.

Η προσπάθεια σας είναι συγκλονιστική και σας ευχαριστούμε.

Να ευχαριστήσουμε επίσης την επιχείρηση PROFOOD και την υπάλληλο Άννα Παπαδοπούλου που ανέλαβε να παγώσει τα νερά στα ψυγεία της καθώς και προσφέρει μια ακόμα παλέτα με νερά. Επίσης την μεταφορική INTRALINK που διέθεσε φορτηγό ψυγείο για τη μεταφορά από τη βάση εκκίνησης στο μέτωπο ώστε τα νερά να διατηρηθούν παγωμένα καθώς και τον συνάδελφο Φωτακίδη Ανδρέα για τη δωρεά μιας ακόμα παλέτας με νερά.

Θεωρούμε απαράδεκτο το να μένουν Πυροσβέστες χωρίς το πιο πολύτιμο αγαθό εν μεσω μάχης, το πόσιμο νερό. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και βαραίνουν τους υπεύθυνους.

Το Σωματείο θα βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε κάθε Πυροσβέστης να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα για την εργασία του και διαβίωση του εφόδια.