Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λειψυδρία στην Κορινθία: Απαισιόδοξα τα μηνύματα από τη συγκέντρωση αγροτών στο Κιάτο

“Συμφωνούμε ότι αποτύχαμε” ήταν το το μήνυμα των πολιτικών αρχόντων όπως απορρέει από τη χθεσινή συγκέντρωση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με θέμα το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Κορινθία, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, με διοργανωτές τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Κιάτου-Τραγάνας, Βασιλικού και Μουλκίου. Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ο γεωπόνος – παραγωγός, Κώστας Πάππας, και ο γεωλόγος, Θεοφάνης Χατούπης.
Βουλευτές, πολιτευτές, αυτοδιοικητικοί Α’ & Β’ βαθμού, εκπρόσωποι φορέων και αγρότες από όλο το Νομό αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις που θεωρούν ότι θα δώσουν λύση, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και δεν είναι άλλο από την έλλειψη νερού.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα να ολοκληρώνεται άμεσα το Φράγμα Ασωπού και δυστυχώς έτοιμες μελέτες για άλλα έργα που θα λειτουργήσουν βοηθητικά εκκρεμούν οπότε δεν υπάρχουν και σύντομες λύσεις.

Οι αγρότες της Κορινθίας βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν ή θα λέγαμε απαιτούν πλέον από τη κυβέρνηση τα αρδευτικά έργα στην Κορινθία να προχωρήσουν με τη διαδικασία fast track. Για το λόγο αυτό, αναμένουν την πλήρη κινητοποίηση των αυτοδιοικητικών, δηλώνοντας ότι έχουν τη δική τους συνεργασία και στήριξη όπου χρειαστεί.