Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νεμέα: Προκήρυξη του αγώνα ”Golden jackal”

Ο Δήμος Νεμέας μαζί με τον Αθλητικό Σύλλογο Νεμέας 2016  συνδιοργανώνουν και προκηρύσσουν:

  • τον1ο ορεινό αγώνα δρόμου με την επωνυμία GOLDEN JACKAL που θα διεξαχθεί τη Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στο βουνό του Προφήτη Ηλία Νεμέας.
  • Τον 1ο ορεινό αγώνα δρόμου μήκους 6χλμ με την επωνυμία Μικρό Τσακάλι.

Ο σύλλογος ΑΕΘΛΙΟΣ θα υποστηρίξει εθελοντικά τη διεξαγωγή του αγώνα.

Οι αγώνες θα είναι ανοιχτοί – δωρεάν προς όλους τους αθλητές

GOLDEN JACKAL

Πρόκειται για έναν καινούριο αγώνα βουνού που θα διεξαχθεί στο όρος Προφήτης Ηλίας στους πρόποδες του οποίου είναι κτισμένη η πόλη της Νεμέας. Το όνομά του αγώνα προέρχεται από το ομώνυμο είδος τσακαλιού της περιοχής (χρυσό τσακάλι –canis aureus-golden jackal).

Η όμορφη αυτή διαδρομή διέρχεται από τα χωριά Κουτσομόδι και Κούτσι που ανήκουν στο δήμο Νεμέας καθώς και από τον οικισμό – κοινότητα Αείφαρον.

H διαδρομή είναι 20χλμ και αποτελείται κατά 20% μονοπάτι, 70% δασικό δρόμο και 10% άσφαλτο.

Η θετική υψομετρική της διαδρομής είναι 900μ.

Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με όριο χρόνου τερματισμού των 20 χλμ. (4 ώρες).

 

Διαδρομή 20 χλμ golden jackal

https://www.plotaroute.com/route/2673919?units=km

 

MΙΚΡΟ ΤΣΑΚΑΛΙ

Πρόκειται για μια μικρή διαδρομή με θετική υψομετρική 250μ. Η εκκίνηση θα γίνει ταυτόχρονα με τον αγώνα των 20χλμ και στο 2ο χλμ οι δρομείς θα ακολουθήσουν αριστερόστροφη πορεία ώστε να επιστρέψουν πίσω στη πόλη της Νεμέας για να τερματίσουν. Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με όριο χρόνου τερματισμού 1 ώρα.

Διαδρομή 6χλμ μικρό τσακάλι

https://www.plotaroute.com/route/2755100?units=km

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:  Σάββατο 12/10/24
 ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Νεμέα Κορινθίας
Εκκίνηση αγώνα 20χλμ – 6χλμ: Ώρα 08:30π.μ. στην οδό Δερβενακίων (café Πέτρινο)

Τερματισμός: Στο ίδιο σημείο,
Χρονικό όριο τερματισμού οι τέσσερις (4) ώρες για τα 20χλμ/ μία ώρα (1) για τα 6χλμ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Στον αγώνα των 20χλμ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δρομείς που γυμνάζονται συστηματικά αλλά και ερασιτέχνες αθλούμενοι δρομείς που έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέσα στα τελευταία 2 έτη σε ορεινό αγώνα μήκους  10χλμ ή σε αγώνα με θετική υψομετρική 300μ. Ο αγώνας των 6 χλμ είναι ανοιχτός και για παιδιά άνω των 12 ετών εφόσον προσκομίσουν τη γονική συναίνεση στη γραμματεία του αγώνα.

 ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οφείλουν να βρίσκονται σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση και να έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις . Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας  και σε ότι οφείλεται στην  έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Ο κάθε δρομέας οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνηση του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και στα κατηφορικά τμήματα.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ- ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Νικητές ανακηρύσσονται και στους δύο αγώνες:
-Οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, άνδρες/γυναίκες, της Γενικής  Κατάταξης για τα 20χλμ και τα 6χλμ. Σε αυτούς θα απονεμηθούν κύπελλα καθώς και από μία φιάλη με κρασί.

Σε όλους του τερματίζοντες  θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν  μέσω διαδικτύου.

Δηλώσεις στο παρακάτω link:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=572f494ff2bb3bbeea82bfbd5ef1114a&l=GR

 

Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων αθλητών καθώς και του κοινού θα γίνεται από τη σελίδα του αγώνα Nemea City Night Run https://web.facebook.com/Nemeacitynightrun

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο                      προγραμματισμό του αγώνα και λήγει όταν συμπληρωθούν 150 συμμετοχές και στους δυο αγώνες  ή έως τη Τετάρτη 9/10/24.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ & ΠΑΡΟΧΕΣ:

ΔΩΡΕΑΝ και στους δύο αγώνες.

Οι φωτογραφίες από τον αγώνα θα δοθούν δωρεάν στους αθλητές. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο κατά το τερματισμό τους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων. Η χρονομέτρηση των αγώνων  θα γίνει ηλεκτρονικά.

Την ιατρική κάλυψη  θα αναλάβει ομάδα διάσωσης.

Στη διαδρομή του αγώνα 20χλμ θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας των αθλητών στο 4,5χλμ στο 7,8χλμ στο 13,5χλμ και στο 16χλμ. Στα 6 χλμ  θα υπάρχει σταθμός με νερό στο 2ο χλμ.

Κάθε αθλητής των 20χλμ υποχρεούται να φέρει μαζί του καθ’ όλη τη διαδρομή υδροδοχείο χωρητικότητας τουλάχιστον 500 ml.

Για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων θα χρησιμοποιηθούν επίσης εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

H οργανωτική επιτροπή με  κάθε δήλωση αθλητή αποκτά το δικαίωμα δημοσίευσης φωτογραφιών του από τον αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών,  η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων τις παραμονές του αγώνα ή και κατά την διάρκεια, ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές εάν δεν είναι ασφαλείς  οι  αρχικές διαδρομές.

 ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενστάσεις θα γίνονται από τον ίδιο τον δρομέα μέχρι και 60 λεπτά μετά τον τερματισμό στους υπεύθυνους της Οργανωτικής Επιτροπής.

 ΠΟΙΝΕΣ
Δρομείς που δεν θα περάσουν ή δεν θα καταγραφούν στα σημεία ελέγχου ακυρώνονται. Τα σημεία ελέγχου για τα 20χλμ  θα είναι στο 4,5χλμ και στο 13,5χλμ. Το σημείο ελέγχου τα 6χλμ θα είναι το 2ο χλμ.

Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη απορριμμάτων από τους αθλητές. Για αυτό το σκοπό θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι στους σταθμούς τροφοδοσίας. Οι επόπτες της διαδρομής θα μπορούν να ακυρώσουν αθλητή ο οποίος παραβιάζει τους κανόνες.

 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Για τα 20χλμ απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες!  Όλοι θα πρέπει  να φέρουν μαζί τους 1 τουλάχιστον υδροδοχείο 500ml. Επίσης συστήνεται  μπατόν ορειβασίας, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σφυρίχτρα και κινητό τηλέφωνο.

Πληροφορίες

Τηλ: 6956632105 – 6975531432

Η παραλαβή του υλικού για τον αγώνα golden jackal  των 20χλμ και του υλικού για τον αγώνα μικρό τσακάλι θα γίνει το Σάββατο 12/10/24 τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Λειτουργία Γραμματείας Αγώνα : Σάββατο 12/10/24: 6:30-8:30π.μ. οδός Δερβενακίων (café ΠΕΤΡΙΝΟ)

ΕΚΚΙΝΗΣΗ GOLDEN JACKAL  8:30 π.μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΙΚΡΟ ΤΣΑΚΑΛΙ 8:30 π.μ.

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ  GOLDEN JACKAL 12:30 μ.μ.

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΣΑΚΑΛΙ 9:30 π.μ.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ 12:30 μ.μ.