Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νεμέα: 1ος ορεινός αγώνας δρόμου GOLDEN JACKAL -Promo

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος ορεινός αγώνας δρόμου GOLDEN JACKAL (XΡΥΣΟ ΤΣΑΚΑΛΙ) στο όρος του Προφήτη Ηλία της Νεμέας. Τους αγώνες συνδιοργανώνουν ο Δήμος Νεμέας με τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΜΕΑΣ 2016 και τον σύλλογο υπεραποστάσεων ΑΕΘΛΙΟΣ.

Πρόκειται για 2 trail διαδρομές 20χλμ και 6χλμ. Και οι δυο αγώνες έχουν εκκίνηση και τερματισμό το κέντρο της Νεμέας.
Πιο συγκεκριμένα τα 6χλμ έχουν θετική υψομετρική 268 μ. ενώ τα 20χλμ 900μ. Στη μικρή διαδρομή μπορούν να λάβουν μέρος και περιπατητές ενώ όλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από τα 600μ τον υπέροχο κάμπο της Νεμέας.
Τα 20χλμ είναι μια περιμετρική διαδρομή του όρους του Προφήτη Ηλία. Αφορά συστηματικούς δρομείς με εμπειρία στο βουνό. Σε αυτό τον αγώνα οι αθλητές θα περάσουν από 2 χωριά του Δήμου Νεμέας (Κουτσομόδι και Κούτσι) καθώς και από τον οικισμό ΑΕΙΦΑΡΟΝ.

Η θέα σε όλη τη διαδρομή είναι υπέροχη. Μέσα από πευκοδάση που συναλλάσσονται πότε με αμπέλια και πότε με ελαιώνες οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν από ψηλά τον κορινθιακό, την Ακροκόρινθο, τα Γεράνεια όρη, το όρος Φωκά, τη Ζήρεια, τον Ολίγυρτο, τον Φαρμακά και να επιστρέψουν για τερματισμό μέσα στη πόλη της Νεμέας.

Οι αγώνες είναι δωρεάν προς όλους. Οι εγγραφές γίνονται εδώ:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=572f494ff2bb3bbeea82bfbd5ef1114a&l=GR

Τους αγώνες θα υποστηρίξουν η Ε.Ο.Δ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ καθώς και εθελοντές. Το fototrexoume θα αναλάβει τη φωτογραφική κάλυψη του αγώνα και οι φωτογραφίες θα δοθούν δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες.